Friesland Waterland

Noordwest-Friesland is aan het water onttrokken. De vele vaarten, dijken, sluizen en terpen herinneren aan de eeuwenlange strijd tegen het wassende water. Nu trekt het water veel toeristen en recreanten naar deze omgeving.

Het weidelandschap met haar fraaie vergezichten en bijzondere flora en fauna kunt u niet alleen per fiets en te voet verkennen, maar vooral over het water. De streek beschikt over een uitgebreid en ononderbroken netwerk van sloten en vaarten. Diep en breed genoeg om met een motorboot of jacht te bevaren, spectaculair genoeg om met een kano of roeiboot te ontdekken. Vanaf het water leert u het unieke landschap en de karakteristieke dorpjes kennen zoals ze zijn: ongerept, puur natuur.

 

Watersportmekka

Friesland is het ‘watersportmekka’ van Europa.
U kunt in bijna elke plaats een boot huren of met uw eigen bootje het water op.

Houdt u van actie? Ga dan waterskiën, windsurfen, kitesurfen of catamaranzeilen op de Friese meren en langs de IJsselmeerkust.

Vanuit uw villa het water verkennen? Buitenplaats It Fliet ligt aan de vaarroute Bolsward – Harlingen (vaarhoogte 2,50 meter). U leert Noordwest-Friesland kennen en heeft directe aansluiting op de hoofdvaar verbindingen, de Friese Meren, het IJsselmeer en de Waddenzee. Friesland kent vele vaarroutes, waaronder de Kleiroute, Elfstedenroute, Middelseeroute en Turfroute. Zo verbindt de Turfroute de oude Friese veenkoloniën en vertelt de Kleiroute het verhaal van terpdorpen op Friese klei.