Goed voor Milieu

Duurzaam bouwen betekent ook zorgvuldig omgaan met energie en het milieu. Daarom zijn de woningen op It Fliet uitstekend geïsoleerd en standaard voorzien van energiezuinige en comfortabele vloerverwarming.

 

Goed voor het milieu en voordelig

Vernieuwend en duurzaam is de manier waarop uw woning wordt verwarmd en gekoeld. Alle villa’s op It Fliet zijn uitgerust met een milieuvriendelijke en energiebesparende warmtepomp. Dit verwarmingstoestel vervangt de traditionele gasketel en verwarmt en koelt uw woning.

 

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Met een warmtepompinstallatie kiest u voor lage energie- en bedrijfskosten. En een zeer geringe uitstoot van schadelijke stoffen. Ter plaatse is die zelfs nul. Met een warmtepomp spaart u overigens niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee. De ervaring leert dat u met een warmtepomp minder energie verbruikt.

 

Werking warmtepomp

Het verwarmingssysteem werkt als een omgekeerde koelkast. In de leiding circuleert een vloeistof die warmte onttrekt aan de bodem en hierdoor verdampt. Het gas wordt door de warmtepomp samengeperst waardoor de temperatuur stijgt. De vrijkomende warmte benut u voor het verwarmen van uw woning en het tapwater. Het afgekoelde water wordt weer in het systeem teruggepompt. Groot voordeel is dus dat u met de warmtepomp ook kunt koelen.